Random, vol. ?

I brist på andra saker att tänka på (krhmm.. undanflykter från skolarbeten..), så började jag under dagens seminarie som vi deltog i, Torrdass hurrayyy -.-‘, fundera lite det här:

Visst, alla har en rätt till en ”duglig” levnadsstandard. Alla har en rätt att få sina basic needs förfyllda, detta är en männsklig rättighet. Detta betyder då att vi borde jobba för att höga levnadsstandarden i bland annat U-länder. Detta blir dock ett litet problem, bara iom den västerländska människans (läs mer eller mindre alla som lever i ett I-land, alla som har möjligheterna på sin sida osv) överdrivna levnadsstandard.

Om vi höjer U-ländernas standard till vår, jorden har redan problem att hålla uppe oss nu, så då kommer vi mer eller mindre överskrida begränsningarna som vår planet sätter åt oss med en sådan otrolig fart att ingen av oss hinner ens att fundera på saken desstumer.

Så, min fråga är nu:

Borde vi inte då försöka jobba för att ”sänka” vår egen standard, eller iaf jobba på lösningar som inte sku sänka vår standard men som sku göra ett mindre avkall på den mängd som vår planet har att ge oss? Och detta före vi börjar koncentrera oss hårt på att ”rädda tredje världen”, eller sen då göra den samtidigt.. bygga upp deras o ”förbättra” vår.

För jag vet inte med er, men jag ser det som ren och skär idioti att börja förbättra deras levnadsstandard bara för att ta livet av vår enda planet och i och med detta ta bort alla chanser till ett dugligt liv, oberonde land, ras, religion, klass, ålder och kön.

OverAndOut

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: