alla hjärtans dag?

Personligen anser jag denna dag vara totalt onödig.

Själva tanken bakom dagen är i princip en bra idée, men sen själva faktumet av att det överanvänds i medier och av företag gör att man inte mer ser pointen. Från första början baserar sig dagen på att fira ett helgon, och det var först senare som man började koppla ihop dagen specifikt med kärlek och romantik.

Om man sku koncentrera sig, varje dag, på att älska sin nästa och bejaka kärleken i alla dess former så sku världen vara överlag en mycket bättre plats. För om man tänker efter, kärlek är men mycket djupare och komplexare form av tilltro och respekt. Men det gör vi inte. Så varför behöver vi en speciell dag under ett helt år för att göra något som i sig själv borde vara en självklarhet, när vi inte annors gör det?

Jag, for one, behöver inte en dag när medierna och företagen basunerar ut att jag bör komma ihåg mina vänner och alla de som står mig nära. Detta är något som jag anser att man bör göra varje dag, inte för att någon säger att man måste, utan för att de personerna helt enkelt är viktiga för en.

Visst, om man vill göra något speciellt för sina vänner, partner, världen in general.. så inte mig emot, visandet av kärlek tas emot med öppna armar, men gör du det för att det ”hör till” så försvinner inte pointen då?

To the rest of the world: Always remember that, no matter what, every human is so special, unique and beautiful in her own way that there’s no limit. We should be able to see this every waken moment, not just one day during a whole year.Peace, love and understanding to the world and universe. We’re all awesome and special in our own unique way.

To my friends: I love you. With all of my heart. And there’s nothing that I wouldn’t do for you.

A tout le monde (To all the world)
A tout les amis (To all my friends)
Je vous aime (I love you)

Megadeth – A tout le monde

OverAndOut.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: