Sexualitet

Egentligen tycker jag otroligt illa om det att man bör specifiera vad man räknar som sin sexualitet, inte bara för det att vad har egenligen någon annan med den saken att gör utan också för att det egenligen finns stora områden i det ämne som folk inte ännu förstår. Som det att det är stor skillnad på vad du attraheras av och vad du förälskar dig. Om du någonsin fullt förälskar dig i någon (uttalande i enlighet med samhällets syn på kärlek = monogam heteronorm).

– – –

Det du förälskar dig behöver inte desperat vara det du attraheras av, det kan vara en person långt bortom de fenotyper som du personligen finner attraktiva, men som trots detta påverkar ditt mentala välmående till en helt annan grad än andra.

Det du attraheras av kan å andra hand vara något som du inte överhuvudtaget finner mentalt eggande, utan finner mer attraktiv på en djurisk nivå. Ja, jag jämförde människor med djur, igen. Människor är fortfarande ett djur, med samma behov som alla andra: skydd, mat och sex. Super simple stuff.

Det finns även studier som tyder på att människan inte är anpassad till ett monogamt förhållande, delvis för att det påverkar våra chanser att föra vidare våra gener… Men också det att (fysisk och psykisk) attraktion sker med hjälp av tre olika kemikalier i din hjärna, dessa behöver inte alls sammanspela på en och samma person. Dtan detta gör att du, i alla fall teoretiskt, kan ”älska” tre personer, samtidigt. Det om du sen är anpassad för ett monogamt förhållande är helt upp till dig, och personen du sällskapar med, att bestämma. Är du en sådan person som klarar av det?

– – –

But does it really matter, as long as you’re happy?

 

//Cheers!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: